Våre bærekraftsmål.

Brand Assist jobber for å ha en bærekraftig forretningspraksis som respekterer mennesker, samfunn og miljø. Vi anser bærekraftig forretningspraksis som en forutsetning for bærekraftig utvikling, som innebærer at dagens generasjoner får dekket sine behov uten å ødelegge framtidige generasjoners mulighet til å få dekket sine. FNs bærekraftsmål er verdens felles handlingsplan for bærekraftig utvikling. Brand Assist jobber aktivt med disse bærekraftsmålene. 

Vi er klar over at klesproduksjon ikke er bærekraftig slik bransjen er idag, men jobber hardt for å finne løsninger som gjør klærne mindre skadelige for dyr, mennesker og miljø, gjennom å sertifisere materialene våre, finne resirkulerte alternativer og sikre dyrevelferden i våre produkter.

Last ned vår policy for bærekraftig forretningspraksis her.

Se liste over våre fabrikker under: 

 • Fuijan Fashion Flying Garments Co., Ltd., China
 • Haining Jireh Knitting Co., China
 • Hebei Jintai Garments and Accessories Co., Ltd., China
 • Tongxian Cheer wool technology Co., Ltd., China
 • Huaian Municipal Changfeng knitted Products Co., Ltd., China
 • Zhongshan Best Garments Co., Ltd., China
 • Ningbo Gongzhen Clothing Co., Ltd., China
 • Dongguan Master Headwear Co., Ltd., China
 • Guangzhou Seasun Glasses Co., Ltd., China
 • TEXmarket GmbH, Romania
 • UAB Comfysocks Baltic, Portugal

Klimaregnskap.

Vi har startet arbeidet med å flytte deler av vår produksjon til Europa for å redusere klimautslipp i forbindelse med transport. Vi er også i en prosess med å få oversikt over vårt totale klimautslipp hos alle våre produsenter, slik at vi etterhvert kan sette oss mer konkrete mål for å redusere våre klimautslipp. Dette har vi ikke per i dag.

For å sikre arbeidsforholdene på fabrikkene våre gjennomfører vi tredjeparts inspeksjoner hvert år. Dette er for å forsikre oss om at vi ikke bryter menneskerettighetene og at fabrikkene er trygge.Vi har også en CodeofConductalle våre samarbeidspartnere må underskrive. Denne følger vi opp ved å ha jevnlig kontakt med produsenter, og gjennom spørreundersøkelser produsentene besvarer årlig. Brand Assist er også medlem av Etisk Handel Norge og rapporterer til dem om vårt arbeid årlig.

Syntetiske materialer.

For å oppnå optimal funksjon bruker vi syntetiske fiber på mange av våre tekstiler. Dette har en del fordeler fordi det gjør plaggene slitesterke, vanntette, transporterer fukt osv. Ulempen er at syntetiske fiber ikke er spesielt miljøvennlige, siden de brytes veldig sakte ned og kan havne i naturen. Vi prøver derfor å bruke mest mulig resirkulerte fiber, og i dag er over 75% av polyesteren vi bruker resirkulert. Fra høst/vinter 2022 vil også fór og isolasjonen i plaggene våre være resirkulerte. 

Vår største utfordring er på småvarer som luer og hansker. Her har vi fortsatt en jobb å gjøre med å flytte materialer over til resirkulerte alternativer. 

Impregnering.

PFC som vannavvisende behandling på klær er skadelig for både mennesker og miljø. Derfor er 100% av våre produkter produsert med PFC fri (Fluorkarbonfri) impregnering. 

Vi ønsker å ivareta dyrevelferden på alle produkter som inneholder ull, dun og skinn. Hvis vi har merkelapp med "Sporbar ull/dun" betyr det at vi har tredjeparts inspektører som sørger for at produktet er sporbart helt tilbake til gården det kommer fra. Vi jobber målrettet med å nå vårt mål om å ha 100% sporbar ull/dun på alle våre produkter innen 2025. I dag er de sporbare ullen sertifisert fra gård til produsent av RWS (Responsible Wool Standard) og dunen er fra AlliedFeathers.

Økologisk bomull.

Vi vet at det er utfordringer med både miljø og brudd på menneskerettigheter i bomulls produksjon. Derfor jobber vi mot å ha kun GOTS sertifisert bomull i vår kolleksjon innen 2025.