VÅRE BÆREKRAFTSMÅL

Brand Assist jobber for å ha en bærekraftig forretningspraksis som respekterer mennesker, samfunn og miljø. Vi anser bærekraftig forretningspraksis som en forutsetning for bærekraftig utvikling, som innebærer at dagens generasjoner får dekket sine behov uten å ødelegge framtidige generasjoners mulighet til å få dekket sine. FNs bærekraftsmål er verdens felles handlingsplan for bærekraftig utvikling. Brand Assist jobber aktivt med disse bærekraftsmålene. 

Vi er klar over at kles produksjon ikke er bærekraftig slik bransjen er idag, men jobber hardt for å finne løsninger som gjør klærne mindre skadelige for miljøet gjennom å sertifisere materialene våre, finne resirkulerte alternativer og sikre dyrevelferden i våre produkter.

Vi ønsker å være transparente og ærlige om bærekrafts arbeidet vårt, og skriver derfor både om utfordringer vi møter og hva våre mål er. Dette gjør at vi føler presset på å nå våre bærekraftsmål, og forhåpentligvis at kundene føler seg trygge på at vi tar dette arbeidet på alvor. 

Bærekraftsmålene oppdateres nå og vil komme på nettsiden innen oktober 2021.

SAMFUNNSANSVAR

For å sikre at forholdene på fabrikkene våre må de ha tredjeparts inspeksjoner minst en gang annet hvert år. Dette er for å sikre at vi ikke bryter med menneskerettighetene til de som jobber på fabrikken og at fabrikkene er trygge å jobbe i. Vi har også en Code of Conduct alle våre samarbeidspartnere på underskrive. Denne følger vi opp ved å ha jevnlig kontakt med fabrikkene og gjennom spørreundersøkelser de må besvare hvert år. 
I tillegg til dette er Brand Assist medlem av Etisk Handel Norge og må rapportere til dem om vårt arbeid årlig.

SYNTETISKE MATERIALER

For å oppnå optimal funksjon bruker vi syntetiske fiber på våre mange av våre tekstiler. Dette har en del fordeler fordi det kan gjøre plaggene slitesterke, vanntette, transporterer fukt osv. Ulempen er at syntetiske fiber ikke er miljøvennlig, siden de brytes veldig sakte ned og kan havne i naturen. Vi prøver derfor å bruke mest mulig resirkulerte fiber, og i dag er over 75% av polyesteren vi bruker resirkulert. Fra høst/vinter 2022 vil også fór og isolasjonen i plaggene våre være resirkulerte. 

Vår største utfordring er på små varer som luer og handsker. Her har vi fortsatt en jobb å gjøre med å flytte materialer over til resirkulerte alternativer. 

IMPREGNERING

PFC som vannavvisende behandling på klær er skadelig for både mennesker og miljø. Derfor er 100% av våre produkter produsert med PFC fri (Fluorkarbonfri) impregnering. 

DYREVELFERD

Vi ønsker å ivareta dyrevelferden på alle produkter som inneholder ull, dun og skinn. Hvis vi har merkelapp med "Sporbar ull/dun" betyr det at vi har tredjeparts inspektører som sørger for at produktet er sporbart helt tilbake til gården det kommer fra. Vi jobber målrettet med å nå vårt mål om å ha 100% sporbar ull/dun på alle våre produkter innen 2025. I dag er de sporbare ullen sertifisert fra gård til produsent av RWS (Responsible Wool Standard) og dunen er fra AlliedFeathers. 

ØKOLOGISK BOMULL

Vi vet at det er utfordringer med både miljø og brudd på menneskerettigheter i bomulls produksjon. Derfor jobber vi mot å ha kun GOTS sertifisert bomull i vår kolleksjon innen 2025.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Les mer
Den er grei

Handlekurven din

×
Select Language